«

»

апр. 25

Аз обичам зелен Несебър!

582Празникът на Несебър- 15 август- Успение Богородично, тази година бе с екологична насоченост и премина под мотото „Аз обичам зелен Несебър”. Целта бе да се привлече вниманието на жителите и гостите на общината върху екологичните проблеми и инициативи, като елемент от приоритетите на администрацията за 2010 г. , каза кметът на Несебър Николай Димитров. Инициативата предвижда разработване на комплекс от дейности, като някои от тях са включени в програмата на празника на Несебър.

Разработен е стандарт за сертифициране на проявите- ISO14001- единственият международен сертификат за управление на околната среда, признат в цял свят. Хотели от Несебър вече са изявили желание да се включат в програмата на Асоциацията на Българските Черноморски общини- „Релакс” за екологично, неутрални хотели.

Самите послания на празника са свързани с чистата природа и чистото море. От повече от 120 години градът на ЮНЕСКО чества своя празник на 15 август, когато българската православна църква отбелязва деня на голяма Богородица. Денят бе изключително наситен с множество събития, подчинени на идеята за Зелен Несебър.

/Източник: bszone/

 

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

"Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>