«

сеп. 27

Европейска седмица на мобилността

изтеглен файлПловдив се присъедини към Европейската седмица на мобилността С подписването на хартата на тази инициатива той става първият българския град, който приема условията на тази кампания, която е започнала през 2002 г. Тази година седмицата продължава от 16 до 22 септември, като през това време европейските местни власти биват окуражавани да въведат и популяризират мерки за устойчив транспорт. Всички граждани се приканват да се възползват от алтернативи на автомобила.

Австрия, Германия, Белгия и Швейцария са световни лидери в рециклирането и повторната употреба на отпадъците. В Австрия се рециклират 63 процента от отпадъците, в Германия – 62%, а в останалите две държави – по 50%. Данните са от ново изследване на британския сайт Recyclingbin.co.uk. На другия полюс е Румъния, където се рециклира 1 процент от отпадъците. Данни за България в изследването липсват.

Нов природозащитен комплекс с посетителски център и център за оказване на спешна помощ на изпаднали в беда животни ще бъде открит на 31 август, съобщиха от Дирекцията на Природен парк Русенски Лом. Той е изграден със средства по оперативна програма “Околна среда”. Комплексът ще се намира в село Нисово и ще получава електрозахранване от фотоволтаици. На откриването ще има и изложба от поредното издание на традиционния международен симпозиум за съвременно изкуство “Ломеа”.

3 коментара

1 споменаване

 1. viaexpo

  От 15-ти до 17-ти октомври стартираме изложението Sofia Sport & Healthy Life. Първото издание на събитието ще се превърне в място за представяне на марки и тенденции, за среща на вносители, производители, търговци и потребители.

  Въпреки бурното развитие на дигиталните технологии и медии, осъществяването на личен контакт с клиента е незаменимо предимство. Изложението Sofia Sport & Healthy Life e Business-to-Business изложение и дава възможност за увеличаване на продажбите чрез срещи между производители, търговци и дистрибутори от цялата страна. Те ще могат да докоснат, пробват, тестват и поръчат в кратък срок продуктите, от които се интересуват. Полза от участие в събитието е и събирането на актуална маркетингова информация за потребителските настроения по отношение на качество и цена.

  Крайните клиенти също ще бъдат поканени – посещението им ще бъде истинско изживяване за тях – то ще ги вдъхнови за промяна в „здравословна“ посока.

  Добра новина е, че част от публичен ресурс от 300 млн. евро по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 ще бъде насочен към индустриите за здравословен живот, нови технологии, производство на стоки и предоставяне на услуги, свързани с алтернативен туризъм и екстремни спортове.
  Факт е, че все повече българи търсят начини да подобрят своя здравен статус. Безспорно спортните активности и употребата на по-качествени и здравословни продукти играят съществена роля за постигане на тази цел. Всяко евро, вложено в спорт, спестява 3 евро разходи за здравеопазване, а обездвижването се определя като болестта на 21-ви век.

 2. pdk1616

  Не мога да пусна нито един филм въпреки че съм регистриран

  1. ilko

   Здравейте, На този етап можете да гледате само това, което се излъчва в момента. Предвиждаме в скоро време да има възможност да се избира филм по Ваше желание. Ще имаме ангажимент да Ви информираме, когато това стане възможно. Поздрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

"Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>